Opvoedings­ondersteuning

Wat is opvoedings­ondersteuning

Kinderen doorlopen een heel ontwikkelingsproces van aan hun geboorte tot in de volwassenheid. Als ouder en gezin moet je mee evolueren met dit ontwikkelingsproces.

Elke fase brengt specifieke ontwikkelingstaken voor het kind met zich mee waar ouders op hun beurt hun arsenaal aan opvoedingsvaardigheden op moeten afstemmen.

Tijdens een pedagogisch adviesgesprek krijg je informatie en advies bij algemene opvoedingsvragen en/of moeilijkheden horend bij de huidige ontwikkelingsfase van jouw kind. We staan ook stil bij het gebruik van opvoedingstechnieken die je kan inzetten om het ontwikkelingsproces te ondersteunen.

Gespecialiseerde opvoedingsvragen

Doorheen het opgroeien van je kind kan je als ouder geconfronteerd worden met specifiek gedrag van je kind dat kan wijzen op ontwikkelingsproblemen. Dit vraagt gespecialiseerd advies, afgestemd op een specifieke ontwikkelingsproblematiek. Denk daarbij aan autisme, AD(H)D, oppositioneel opstandig gedrag,hechtingsstoornis...

Je kan bij mij als ouder ( of opvoeder) terecht voor gespecialiseerde ondersteuning bij vermoeden van een ontwikkelingsprobleem of wanneer je kind reeds een diagnose heeft. Meestal gaat dit samen met een psychotherapeutische begeleiding van jouw kind. Je kan hier rekenen op een deskundige aanpak vanuit mijn jarenlange ervaring in een kinderpsychiatrische praktijk. Indien er nog geen diagnose gesteld werd dient er samengewerkt te worden met een kinderpsychiater.

Maak een afspraak

Heb jij vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind en wil je hier graag deskundige uitleg en advies rond, aarzel dan niet en neem contact op voor een eerste gesprek.
Klik hier voor meer informatie.